No taxation without representation

No taxation without representation ("No hi ha tributació sense representació") és un lema originat entre les dècades de 1750 i 1760 que recollia les queixes dels colons de les Tretze Colònies cap a les autoritats britàniques. Molts dels colons nord-americans consideraven que, com no estaven directament representats al Parlament Britànic, qualsevol llei que aprovés la creació d'impostos sobre els colons (com la Llei del sucre o la Llei del timbre) eren il·legals segons la Bill of Rights de 1689. Aquesta va ser una de les principals causes de la Revolució Americana. La importància d'aquest principi ha estat clau en el desenvolupament del Dret constitucional.

Jonathan Mayhew, pastor de l'Església del Vell Oest, va emprar la frase "no hi ha tributació sense representació" en un sermó l'any 1750.[1] La frase reviu un sentiment que va causar la Guerra Civil anglesa, després de la negativa del diputat John Hampden de pagar l'impost per a l'equipament de naus ("ship money")."[2]No hi ha tributació sense representació,", el context de l'aplicació d'impostos per a Amèrica i Gran Bretanya, va aparèixer per primera vegada al febrer de 1768, publicada per la Revista de Londres, pàgina 89, en la impressió del "Discurs sobre el projecte de llei de declaració de sobirania de Gran Bretanya sobre les colònies" de Lord Camden.[3]

  1. Beneke, Chris «The Critical Turn: Jonathan Mayhew, the British Empire, and the Idea of Resistance in Mid-Eighteenth-Century Boston». Massachusetts Historical Review, 10, 01-01-2008, pàg. 23–56 [Consulta: 20 agost 2016].
  2. Bennett, Martyn. The English Civil War (en anglès). History Press, 2 de novembre de 2009. ISBN 9780750951425. 
  3. «No Taxation Without Representation». www.notaxationwithoutrepresentation.com. [Consulta: 20 agost 2016].

© MMXXIII Rich X Search. We shall prevail. All rights reserved. Rich X Search